Medewerkers

Een aantal medewerkers van De Illustere School (DIS) heeft te kennen gegeven hun expertise slechts éénmalig of voor een beperkte periode ter beschikking te stellen. Andere medewerkers hebben een wat langduriger verbintenis met DIS aangegaan. De Illustere School geeft allen graag hun gewenste mogelijkheid:

 • M.Sc. Carel W. Aeijelts Averink, direkteur bij Hatenboer-Water. Water uit zeewater, water voor iedereen die zijn verhaal wil beluisteren.
 • Sietske Altink, filosofie. Haar onofficiele, maar evengoed succusvolle introduktie van hetgeen DIS vermag, had plaats op 30 augustus 2013. Haar thema is: Prostitutie en Vrouwenhandel. Haar publiek was divers en veeltallig. Sietske werkt onbezoldigd voor DIS.
 • Drs Willy Atema, Kunsthistorisch Bureau Kunst en Kunde, Vlaardingen. Willy Atema is cultuurhistorica. Zij geeft o.a. binnen het kader van haar eigen kunsthistorisch bureau ‘Kunst en Kunde’ presentaties over alle mogelijke onderwerpen en/of thema’s binnen de kunst- en cultuurgeschiedenis. Het motto van haar bureau luidt ‘De kunsthistorie is er niet om uw opvattingen over kunst te bevestigen, maar om uw opvattingen en visie op de visuele wereld te verruimen’. Als u meer wilt weten over deze docente, kijkt u dan op haar website: www.kunstenkunde.nl
 • Boudewijn Bertsch, HRM expert, known by the experts. He shares his expertise with high ranking international business corporations.
 • Dr Arjen Companjen.  Na zijn Biologie studie, met als specialisatie celbiologie, verkreeg Arjen een promotieplaats bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hier deed hij onderzoek naar de werking van het menselijk afweersysteem en in het bijzonder aan ontsteking in de huid. Sinds zijn promotie werkt hij aan de ontwikkeling van vaccins. Eerst voor de visteelt industrie, maar de afgelopen 9 jaar in de farmaceutische industrie. Bij het bedrijf Crucell in Leiden (onderdeel van J&J) werkt hij mee aan de ontwikkeling van verschillende vaccins ter bestrijding van bijvoorbeeld polio, griep, aids en bacteriele infecties.
 • Riva Greenberg, diabetes expert. Riva can tell you everything there is to know about living with diabetes.
 • Sjef Henderickx, beeldend kunstenaar, realisator van ‘foie gras de Canard’, een beeld met een missie.
 • Drs Han van der Horst, geschiedkundige, auteur van vele boeken en traktaten.
 • Rob(ert). J. van Klaarwater, Proever, Geurspecialist, geschiedkundige op het gebied van sterke dranken, specialisatie jenever.
 • Mr J.J.C. Krabbendam, notaris, die graag inzicht wil geven in de vele problemen die bij erfrecht spelen.
 • Drs Nancy Mac GIllavry, taal- en letterkunde. Baudelaire/Shakespeare
 • Dr Jan van der Meulen, financieel econoom en decaan van De Illustere School te Schiedam. Na 35 jaar Erasmus (EUR) werd ik op ‘permanent leave’ gestuurd. Een ‘Berufsverbot’ was mijn deel. Enige wetenschappelijke arbeid werd mij verboden (ik heb dat contract getekend). Met vrienden richtte hij de Illustere School op. Jan van der Meulen geeft lezingen binnen het thema ‘Economie is leuk voor iedereen'
 • Dr Eleonore van Notten studeerde Engelse Taal- en Letterkunde in Leiden. Na het behalen van het Doctoraalexamen ontving zij diverse scholarships o.a. van de Fulbright Commissie voor onderzoek in de Verenigde Staten ter voorbereiding van haar dissertatie. Zij promoveerde aan de Universiteit Leiden en werkte vervolgens als Research Fellow op Harvard University. Sinds het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd in januari 2014 geeft zij voordrachten over diverse literaire onderwerpen.
 • Dr Dick Roelofs, bio-geneticus aan de VU te Amsterdam, co-auteur van 'An Introduction to Ecological Genomics'.
 • Huib Rollof, E & I. Een mens met een missie. Techniek, met name elektronica heeft zijn hart. Een eindeloos verteller van zaken die Nederland kunnen redden.
 • Mario Stam, wethouder (o.a. portefeuille onderwijs). Expert wat betreft de muziek en het leven van Fats Domino.
 • Dr Jan Willem Verkaik (1960-) studeerde geschiedenis met als specialisatie middeleeuwse geschiedenis te Utrecht en promoveerde in 1995 aan diezelfde universiteit op De moord op graaf Floris de Vijfde. Hij heeft diverse publicaties over kastelen in het middeleeuwse graafschap Holland op zijn naam staan en stelde een aantal tentoonstellingen samen over kastelen in dit gebied. Hij is werkzaam als docent geschiedenis op Lyceum Schravenlant in Schiedam.
 • Leonie van Wees MA, filosofe. Leonie van Wees (1983) studeerde filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en vrouwenstudies aan de Universiteit Utrecht. Zij studeerde af op een scriptie getiteld 'De derde sekse? Een aanzet tot het denken van het interseksuele lichaam'. Sinds 2008 is zij als docent filosofie betrokken bij Stichting Rotterdam Vakmanstad van Dr. H. A. F. Oosterling, bij wie zij ook is afgestudeerd. Daarnaast geeft zij freelance lezingen en colleges filosofie bij verschillende instellingen.
 • Govert Aardsche Janse, filosofie
 • Kizzy is zangeres, presentatrice en actrice. Zij studeerde aan het conservatorium Berklee College of Music van Boston in de Verenigde Staten. Zij zong daar ook als front zangeres van (big) bands en in een orkest en trad op als presentatrice van TV-programmas. Sinds een aantal jaren woont zij weer in Schiedam.

Ziet u zichzelf niet staan in deze lijst? Meldt u aan!

© Coop IS 2013-2015